handboll

Guif vann toppmötet

1:51 min

Som väntat blev toppmötet mellan Guif och Sävehof spännande. Hemmalaget vann till slut med och går upp i serieledning.

Före kvällens match toppade Guif och Sävehof tabellen med 41 poäng var, Göteborgslaget hade bättre målskillnad och därmed serieledningen. Men efter kvällens seger hemma i Sporthallen i Eskilstuna är Guif ny etta.

Efter Guif-ledning med tre mål i halvtid var det jämnt i andra halvlik. Med omkring tio minuter kvar gick Guif upp i en tvåmålsledning och därefter släppte man inte matchen.

Patrik "Pava" Johansson gjorde åtta mål – flest i Guif.

– Det är klart att det är prestige men jag tycker att vi gör en jäkla bra match. Vi har bra försvars- och målvaktsspel, det var det som var grunden till den här vinsten, säger Johansson till Radiosporten.

– Nu när slutspelet börjar närma sig är det klart att man funderar lite. Det ska bli kul, men nu har vi fem matcher kvar i elitserien och en match i Europa.

Sävehofs Mikael Franzén:

– Tyvärr räckte det inte. Vi gör en hygglig match men när vi var ikapp och förbi i första så gör vi lite fel i några anfall i rad och tappar bollen, det var lite surt. Men vi jobbar bra hela matchen och försöker och försöker, men Guif har väl en lite bättre dag än oss ändå.

Redbergslid, som kämpar för att nå slutspel, vann mot Alingsås med 29-23. Magnus Wislanders lag har nu två poäng upp till en slutspelsplats.

Jumbon Lindesberg gör en rejäl slutspurt. Andra raka segern kom mot H43 som utklassades med 40-30. Frågan är om det kommer att räcka till en kvalplats, just nu är det fyra poäng upp till just H43.

Sophie Gill
sophie.gill@sr.se