Diskussion om radio

Lyssnarnas chatt med kanalchefen

Idag tog många chansen att diskutera radio och public service med P4 Jönköpings kanalchef Lars Bernfalk i radioprogrammen Pettson & Co. Några valde att chatta med Lasse efteråt. Svaren hittar du här nedan.

Karin i Jönköpi: Jag tycker det är för mycket musik för yngre, ni borde ha musik för äldre också. Visor till exempel. Jag plågas av den musik ni spelar.
Lars Bernfalk: Musiken är viktig och vi har ett varierat utbud. Samtidigt är de flesta av våra lyssnare uppväxtra med popmusiken från 60-talet och framåt och det speglar givetvis vår spellista. Inom vissa önskeprogram spelar vi visor och annan typ av musik.
Leif: Hej Lyssnar på Radio Jönköping nu. Det är mycket tråkigt att ni har totalt glömt att det finns en äldre generation som kan lyssna på er men musik som spelas är riktat till den yngre gen. Namnet Radio Jönköping lever ni upp till då det är mycket sällsynt att ni kan gå utanför stan. Här nere i utkantan lyssnar väldigt många på radio Halland som har förmågan att göra många bra program. MVH Leif Nilsson
Lars Bernfalk: Hej Leif! Jag hänvisar tillsvaret jag gav till Karin när det gäller musiken. Vi har mobila reportrar som rör sig över hela vårt område och i Värnamo jobbar vår duktiga lokalredaktör Karin Malmsten. Samtidigt är jag medveten om att det finns en risk att det blir fokus på Jönköping eftersom vi har vår redaktion här. Vi vill vara hela länets radio och vi ska försöka anstränga oss ännu mer.
Biggan: Jag fattar inte varför allt ska ske via Facebook och liknande.Radio Jönköping är bästa lokala program från kl.9.00 och hela dagen. Var rädd om det som är bra.
Lars Bernfalk: Hej Biggan Tack för berömmet. För oss handlar det om att synas där de som inte är så trogna radiolyssnare som du är. På Facebook har vi en möjlighet att nå nya lyssnare, eller gamla som kanske glömt bort oss eftersom de hänger framför datorn hela tiden.
Vanja: Hej - varför ska jag behöva betala licenspengar för Radio Jönköping när jag får Radio Rix gratis????
Lars Bernfalk: Hej Vanja! Radio Rix lever på annonser. Vi finansierar vår omfattande verksamhet med alla kanaler inom både tv och radio med radio- och tv-avgiften. När du lyssnar på Sveriges Radio eller ser på Sveriges Television har du ett enormt innehåll att välja på förmedlat av medier som är politiskt och kommersiellt oberoende.
Lasse Wemlerth: Varför envisas ni med att köra flumradio fram till klockan nio på morgonen. Hysteriskt skrikande och tjattrande i det som kallas morgonskiftet. Vilken åldersgrupp vänder ni er till? Jag har frågat bekanta i alla åldrar och de yngre svarar att de lyssnar på kommersiell radio istället medan de äldre väljer bort P4 för P1 när morgonpasset sänds.
Lars Bernfalk: Hej Lasse Tack för synpunkterna! P4 Jönköping är till för alla. Det betyder att vi har olika tonlägen och program under dagen och under veckan. Morgonskiftet är ett av våra program som ökar antalet lyssnare. Vill man inte lyssna på just det programmet kan man växla till en annan kanal. Jämför med tv, där väljer du ju hela tiden. Om allt vi sände i radion skulle tillfredställa alla skulle det bli oerhört utslätat och tråkigt.
Lasse Wemlerth: Du svarade inte på min fråga, det skulle vara väldigt intresant att få veta vilken publik morgonpasset vänder sig till
Lars Bernfalk: Hej Det är program för alla som är unga i sinnet. Vi har ett gemensamt mål på kanalen att öka i gruppen 25-39 år och det gör vi.
moderator: Nu stänger chatten strax, men har du synpunkter på vad vi gör på SR Jönköping, så skicka ett mejl till news.jkpg@sr.se eller direkt till kanalchefen lars.bernfalk.sr.se /moderatorn
moderator: lars.bernfalk@sr.se ska det vara naturligtvis/moderatorn:)