Nossebro

Larm från äldreboende chockar PRO

1:28 min

Larmet från de anställda på äldreboendet Kerstinsås i Nossebro kom som en chock för Rut Jonsson, PRO:s ordförande i Skaraborg.

De anställda på Kerstinsås har i ett brev till kommunen beskrivit hur de går på knäna nattetid, eftersom personalen vissa nätter är alldeles för underbemannad.

– Det kom som en kalldusch för mig att det var så här illa på natten. Vi hade för några år sen vissa problem på det andra äldreboendet vi har nattetid. Men det här... Jag fick nästan en lite chock när jag hörde det.

Rut Jonsson, som bor i Essunga, har precis läst brevet från personalen på Kerstinsås, där det beskrivs hur 2-3 personal ska ansvara för 55 personer på nätterna.

Socialchefen ser inga problem
Kommunens socialchef Bosse Svensson vill inte medge att det finns några problem med bemanningen nattetid. Han säger att kommunen sätter in de resurser som behövs, och att han i dagsläget inte ser några problem.

Rut Jonsson tycker att det är viktigt att man tänker på att detta handlar om gamla och sköra människor, med ett behov av att känna sig trygga.

– Människor som blir sjuka på detta viset är ju inte sig själva på många sätt. Man vet inte riktigt var man än, och hur ska man bemästra det?

Hur tycker du att politikerna skulle ha skött den här frågan?
Får man en signal om att någonting är på tok kan man ju vara på den här avdelningen en natt och se hur det funkar.