bollnäs

Mer pengar för tips om dödad varg

1:37 min

Trots att belöningen har ökat till omkring 52 000 kronor har polisen ännu inte fått några avgörande tips om vem som dödade vargen i Fansen. En av dem som skänkt tipspengar är Cecilia Natander i Söderhamn som driver ett jaktföretag.

– Jag trodde faktiskt att det skulle ha kommit in någonting vid det här laget. Det finns säkert någon där ute som vet vem det är och som förhoppningsvis träder fram så småningom, säger Cecilia Natander som bidrar med 10 000 kronor i tipspengar.

Det var den 7 februari som polisen hittade en död varg vid sjön Fansen i södra delarna av Bollnäs kommun. Vargen hade jagats med snöskoter, blivit påkörd och fått allvarliga skador och sedan slagits ihjäl.

Polisen misstänker att det kan vara minst två personer som deltagit i den illegala jakten.

"Vi tar avstånd från det"
– När vi hörde talas om det här ville vi på alla sätt ta avstånd från det. Vi tror inte att det är en seriös jägare som gjort det, och som jägare själva vill vi inte förknippas med någon form av djurplågeri eller djurmisshandel, säger Cecilia Natander.

En del tips har kommit in, men hittills har det inte lett till något avgörande trots att både privatpersoner och företag har samlat in pengar.

Omkring 52 000 kronor skänks till den som kan lämna ledtrådar som leder till en fällande dom.

Blandade reaktioner
Cecilia Natander har fått en del reaktioner på sina tipspengar, både positiva och negativa:

– Vi har fått en del mindre trevliga mejl men de flesta som hör av sig är jättepositiva och tycker att det här är jättebra, så det är roligt att folk engagerar sig.

Blir du inte rädd när du får otrevliga mejl?

– Nej det blir jag inte.

Vad hoppas du att det här ska resultera i?

– Att man får fast den som har gjort det här och att det visar folk att man inte kan göra hursomhelst oavsett vad man tycker om vargen. Vill man ha mindre varg får man påverka beslutsfattare istället.

Agneta Sundberg
agneta.sundberg@sr.se