Arlbrandt lämnar

Får påminna om att rubriken är baserad helt på min egna teori och inte på någon fakta. Även om jag hoppas att jag har fel då Pär Arlbrandt är en fantastisk spelare att titta på när han är i sitt bästa slag.

Till ämnet:
Pär Arlbrandt var gudomlig i inledningen av säsongen. Han öste in poäng och han krutade in mål. Luleå började prata förlängning men jätten HV71 ville gärna blanda sig i. Smålänningen Arlbrandt levererade efter det inte lika bra. Möjligtvis var det många myror i skallen som snurrade. En stund efter jul så var Arlbrandt totalt osynlig. Han syntes inte. Han bidrog inte. Han jublade knappt när Luleå gjorde mål. Varför? Troligtvis för att han inte hade en susning om vad han skulle göra efter denna säsong. Istället för att tänka på matcherna låg fokuset i framtidens frågetecken.

Men nu har trollgubben vaknat igen. Han är riktigt bra och närmar sig den gudomliga form han hade i början av säsongen. Då kan man undra varför. För att han har bestämt sig. Han vet var han spelar nästa säsong, han vet vad han ska göra och han är tillfreds med sitt beslut. Det har gjort att han kunnat slappna av, fokusera om och börjat tänka på matcherna med Luleå igen. Nu bidrar han igen. Nu jublar han igen. Dock för sista gångerna i Luleå tror jag.

Efter matchen mot Skellefteå så var Niklas Olausson ute i Luleå Hockeys "fans corner" och snackade. Mest svarade han på barnens frågor om sladdande bilar och godis men en vuxen man flikade in med en frågeställning.

Har du försökt övertala Arlbrandt om att stanna i Luleå?
-
Varje dag, han är en jättebra spelare som vi vill ha kvar men....men det är ett beslut han får ta med sin familj, man känner sig nästan lite tjatig.

Vad betyder det?
Olausson vill ha kvar Arlbrandt. Han försöker få honom att stanna men tonfallet i Olaussons svar och hans tvekande sa allt. Arlbrandt har bestämt sig och Olausson orkar inte tjata mer. Det är nämligen meningslöst.

Pär Arlbrandt spelar inte i Luleå nästa år men hans spel bevisar att han kommer ge allt för Luleå i år.

/Gullbrand