Melodikryssfakta

Melodikrysset - älskat av många

Varje vecka bänkar sig mängder av svenskar framför radion eller datorn för att lösa Melodikrysset.

Trötta tonåringar blir väckta när föräldrarna går bet på den nyare musiken och via telefon, bloggar och i andra forum på nätet försöker man hjälpa varandra med de där sista orden som saknas för en fullständig lösning.

Ett av Sveriges största radioprogram

Varje vecka lyssnar omkring 1.7 miljoner människor på Melodikrysset. Av dem skickar 40.000 in sin lösning varje vecka. Förstapriset är ett badlakan och andrapriset är en klocka med Anders Eldeman på urtavlan.

Många kändisar bland fansen

Av alla dem som fastnat för Melodikrysset hittar vi kända svenskar som Dregen, Carina Berg, Mark Levengood, Jonas Gardell, Lennart Jähkel och Bert Karlsson.

Melodikrysset populärt på nätet

På nätet finns numera mängder av bloggar som mer eller mindre berör Melodikrysset varje vecka.

Bloggar om Melodikrysset

En av de mest kända bloggarna som skriver om Melodikrysset är Enn Kokk, politiker, journalist och författare. Sedan flera år tillbaka bloggar han troget om sina och hustrun Birgitta Dahls kryssande.

Melodikrysset på Twitter

Även på Twitter är diskussionen livlig när det är dags för Melodikrysset. Då använder man sig av hashtaggen #Melodikrysset och följer på så sätt andra twittrare i realtid som också är igång med att försöka lösa veckans aktuella kryss.