Genèvebloggen

Fågel Fenix har landat

1:34 min

Saabs presskonferens är avklarad och konceptbilen, även kallad Phoenix (japp, den som stiger upp ur askan), är avslöjad.

Både Jan Åke och Victor framhöll hur svårt det senaste året har varit och att man nu blickar framåt. Enligt Victor är den specialmodell som man tog fram till Independence Day förra veckan, och som bara kommer i 366 exemplar (lika många dagar som Saab var självständigt fram till firandet) är nästan slutsåld. Han lovade också att ett sådan jubileumsmodell kommer även nästa år, och året därefter, och året därefter... Vi får väl se helt enkelt.

Har en ny tid med designer Jason Castriota, 15:15 säger de nu så jag får springa mellan intervjun med honom och Studio Genève som jag och Jörgen sänder härifrån klockan 15:30-16.00.

Jörgen har precis landat en intervju med Mats Fägerhag, Saabs tekniske chef och det är lite av vad du kommer höra i programmet där det också blir mer Jan Åke Jonsson och så dyker Saabs meste supporter upp: Steven Wade. Vad tyckte han om konceptbilen, månntro?

Under tiden kan ni lyssna till ljudklippet här nedanför. Jag gick förbi Koenigseggs monter (alltså de som en gång var tilltänkta som Saabs nya ägare) och träffade Christian von K själv. Hade han velat vara i Victors skor idag?

I skrivande stund äter jag och Jörgen vårt första mål mat för dagen (gruyerebaguette förstås!) Tack och lov att de har riktigt schysst kaffe i pressrummet så man kan hålla liv i kroppen.

Förresten: under Saabs presskonferens var det en viss Antonov som ständigt befann sig i bakgrunden. Han klappade ivrigt när skynket åkte av Phoenix.

Förresten 2: Vad tycker du om Saabs konceptbil? Kommentera!

/Evelina