PROGRAM 3: Världens bästa toalett och Khadaffi versus folkrätten

4:38 min

I kvällens Korrerapporten ställer Henrik folkrättsexperten Diana Amnéus mot väggen och frågar varför ingen gör något som stoppar den galna Khadaffi som utan att blinka fortsätter att . Lyssna vad hon ger för svar här:

Vi får som vanligt veckans  I Korreuniversitetet får Tankesmedjans Jonatan Unge svar på sin, inte en dag för tidigt ställda fråga: Var finns världens bästa toaletter? Vi pratar också med Jens Möller om hur kreativa kids kan casha in pengar från EU som genom att ge kulturpengar till gränsöverskridande popkulturprojekt vill bli mer hippt.

Ola Wong, svensk journalist i Kina blev i veckan kallad till polisen för att de skulle kontrollera hans journalistvisum. I själva verket ville de varna honom för att skriva om känsliga saker.

Och så har Robin Olin varit i Franska Guyana på ett europeiskt rymdcentrum där han pratar med förslöade europeiska rymdingenjörer och människor från lokalbefolkningen som berättar hur beroende man är av det europeiska rymdcentret.

För att ta reda på om det här faktiskt kan sägas vara en modern form av kolonialism pratar vi med historikern och kolonialismforskaren Gunnel Cederlöf som också ger oss en kurs i kolonialism for dummies.