SSK kan vinna kvalserier i sömnen – god natt Modo

Hockeyvärldens mest ångestfyllda serie drar äntligen igång.

Frågan alla hockeyintresserade ställer sig före de tio omgångarna är given: Vilka två lag spelar i elitserien 2011/2012?

Jag ska göra ett ärligt försök att besvara den frågan, först i tabellform:

1. Södertälje SK
2. Växjö Lakers

3. Mora IK
4. Modo Hockey
5. Rögle BK
6. Örebro HC

Jag grundar min kvalserietabell på det faktum att Modo klappar ihop fullständigt. De kan lika gärna ha avgjort den här serien efter omgång 8, men min känsla är att "ångestmanlänningarna" helt enkelt inte står pall för det yttre och inre trycket.

Ett tryck som SSK har stått pall för nyligen.

De vann kvalserien både 2009 och 2010. Kalla fakta som jag tror är oerhört skönt att ha med sig inför hemmamötet med Modo i den första omgången.

Växjö Lakers har varit hockeyallsvenskans bästa lag sett över hela säsongen. Det är inte säkert att det ger utslag över tio intensiva omgångar, men jag tror ändå att smålänningarnas kombination av fart och intelligens leder klubben upp mot en välförtjänt plats i landets högsta hockeyserie.

Mora är inne i en vacker bubbla bestående av lika delar spelglädje och självförtroende. Sex raka trepoängare i det svåra förkvalet imponerar oerhört och tränare Harald Lückner var ju med om att föra upp Mora till elitserien för sju år sedan (2004). Jag tror att dalagänget kommer att störa samtliga lag med sin intensitet, sitt täta försvarsspel och snabba omställningar.

Rögle BK:s chans ligger i att målvakten Jpnas Fransson fortsätter att storspela, som han gjorde mot slutet av den hockeyallsvenska säsongen.

Örebro kan störa alla lag, men deras formkurva har sakta men säkert pekat nedåt. En riktning som jag tror accentueras av en jumboplats i kvalserien.

Men jag antar att Conny Strömberg och co. gärna överbevisar mig.

Exakt hur mycket fel har min spåkula? Ge mig din kvalserieuppenbarelse i kommentatorsfältet nedan.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se