Kalmar

"Bilrånarna" åtalades idag

Tre personer åtalas idag för en mängd rån, rånförsök och misshandelsfall i Kalmar. De misstänks ha kört runt i bil och letat upp lämpliga offer under helgkvällar.

Det var i vintras som gängets rånturné stoppades när en polispatrull fick syn på deras bil. Då hade de enligt misstankarna redan hunnit råna en handfull personer på olika platser i Kalmar under natten. Offren kunde ge ett bra signalement på den bil som rånarna flydde i.

Två män och en kvinna som är mellan 18 och 25 år gamla åtalas för ett rån där en man tvingades ge dem sin kamerautrustning värd runt 40 000 kronor.

Det var det enda rånet där alla tre åtalade var med, vid de övriga var det aldrig mer än två av dem som var inblandade enligt åklagaren.

Hotade med skiftnyckel

Vid flera av rånen och rånförsöken hotades offren med skiftnyckel och kniv. Ett par av offren slogs också i ansiktet med skiftnyckeln.

Polisen misstänker att killarna gjort sig skyldiga till 15 brott – de flesta personrån.

– Man har inte stoppat i tid och det har blivit en faslig massa människor som fått lida av deras framfart, sa Ulf Martinsson som är teamchef på polisen till P4 Kalmar i februari.

Hoppas på fler samtal

Polisen hoppas att personer som utsatts för personrån hör av sig till polisen.

– Det kan finnas människor som ännu inte valt att anmäla brotten, sa Ulf Martinsson till P4 Kalmar för några veckor sedan.