Villabranden i Tibro

43-åringen nekar till anklagelserna

5:21 min

Den man som misstänks för att ha anlagt villabranden i Tibro begärs nu häktad för grov mordbrand. Själv nekar han till anklagelserna.

Villan i Tibro är totalförstörd och familjen, en pappa och tre barn, bor nu hos nära anhöriga i väntan på en tillfällig bostad i en lägenhet.

I onsdags var vi i kontakt med pappan som vill hälsa och tacka för allt stöd han fått från vänner, grannar och en mängd Tibrobor.

Branden startade i en soptunna som dragits fram till ytterdörren och pappan och barnen fick fly genom ett fönster för att ta sig ut ur huset. Pappan berättar att de är mycket tacksamma för att de lever och de har mycket svårt att förstå att någon har anlagt branden.

Polisen vill ha tips
43-åringen greps i tisdags morse bara, några timmar efter branden och har sedan dess förhörts.

I eftermiddag begärdes han häktad vid Skaraborgs tingsrätt men polisen vill fortfarande ha in tips från vittnen. I dagsläget har polisen inte fått några sådana vittnesuppgifter.

-- Vi tar tacksamt emot tips om någon har märkt något de reagerat på. Det kan vara vad som helst, fordon eller människor som funnits i området under den aktuella tiden. Vi har inte fått in sådana vittnesuppgifter i nuläget, men vi jobbar på detta, säger Thomas Folke på länskriminalen i Skövde.

Kopplingar till andra bränder
Polisen har börjat titta på kopplingar till andra bränder och den här mannen, men har inte hunnit att arbeta mycket med det. 

– Det finns olika uppgifter i media att den här mannan ska vara delgiven misstanke även för andra bränder, men så är inte fallet, säger Thomas Folke.

Att han greps snabbt och på en annan ort, berodde det på att ni visste vem ni skulle gripa?

– Det kan jag inte kommentera, säger Thomas Folke.

43-åringen själv säger sig vara helt oskyldig till branden.

– Min klient förnekar kategoriskt. Någon annan kommentar vill jag inte ge, säger advokt Thomas Berner.