Lycksele/Bollnäs

Tre åtalas för mord på Lyckseleman

Tre män i 19-årsåldern åtalas i dag för mord på en 26-årig man från Lycksele i Bollnäs. Åklagaren anser att alla tre är skyldiga då de tillsammans utfört den brutala misshandeln och det våld som ledde fram till mannens död.

Enligt vad som har framkommit i polisens utredning har man inte kunnat visat vem av 19-åringarna som utdelat det dödande knivhugget. 

Åklagaren anser att alla tre är skyldiga då de tillsammans utfört den brutala misshandeln och det våld som ledde fram till mannens död. 26-åringen flyttade i början av 2010 från Lycksele till Bollnäs. I början av oktober uppdagades mordet då polisen hittade delar av mannens kropp.

Bakgrunden till mordet är enligt polis och åklagare en ouppklarad narkotikaaffär. 26-åringen hade lockats till en av 19-åringarnas lägenhet för att där förmås att förklara varför han inte levererat narkotika till de åtalade.

– 19-åringarna ansåg att 26-åringen inte skötte sina affärer. Som hämnd utsatte de honom för våldet som var rena tortyren, säger polisens spaningsledare Sune Nordh till TT.

19-åringarna har erkänt att de misshandlat 26-åringen och knivhuggit honom men nekar ändå till att ha orsakat mannens död.

– De har även erkänt att de flyttat och styckat kroppen, säger Sune Nordh.

Av stämningsansökan, som lämnades in till Hudiksvalls tingsrätt på förmiddagen, framgår att 26-åringen utsatts för ett brutalt våld som kan jämföras med tortyr.

Lyckselemannen blev slagen med ett tillhygge i huvudet, när han föll fortsatte våldet med sparkar. Mannen blev bunden, fick munnen tilltäppt och duschades med kallt vatten. Till sist fick mannen ett 30-tal knivhugg vilket blev hans död.