kvalserien

Topptrion rycker i kvalserien

1:04 min

Växjö, Södertälje och Modo vann igen när kvalseriens tredje omgång avgjordes på lördagen.

Tabelltvåan SSK hade inga problem att hemmabesegra Rögle. Redan efter första perioden hade hemmalaget gått ifrån till 3-0 och mer eller mindre avgjort matchen.

Rögles målvakt Jonas Fransson som avslutade grundserien i hockeyallsvenskan på ett mycket imponerande sätt, var inte alls lika stabil. Södertälje vann till slut med 6-2.

I Mora höll hemmalaget 0-0 i en period. Sedan small det i inledningen av den andra perioden. Norrmannen Per-Åge Skröder gjorde 1-0 till Modo i spel 5 mot 4.

Drygt tio minuter senare utökade Niklas Sundström Modos ledning till 2-0. Matchen slutade till slut 3-0 till bortalaget. Mora har ännu inte tagit en enda poäng i årets kvalserie och behöver en seger i nästa omgång när man ställs mot Rögle i Ängelholm.

Modo är trots andra raka segern kvar på tredje plats i tabellen och just nu alltså klart för hockeyallsvenskan nästa säsong.

Växjö leder kvalserien med maximala nio poäng, detta efter seger hemma mot Örebro med 4-2.

Smålänningarna vände underläge 0-1 till 3-1. Örebro skapade spänning genom tvåmålsskytten Johan Sjödell-Viklander, som gjorde 3-2 i den tredje perioden.

Växjö redde dock ut det hela och kunde avgöra via Anders Erikssons skott i tom bur med 13 sekunder kvar av den tredje perioden.

I nästa omgång, som spelas på onsdag, möter Växjö Modo på bortais. Örebro möter SSK och Rögle gästas av Mora.