Örebro

"Inga fler försäljningar"

1:37 min

Ingen sänkning av kommunalskattesatsen och ingen försäljning av öbos bostäder. Det är en del av Koalition Örebros löften inför omvalet i Örebros nordöstra valkrets den 15 maj.

– Vi har upplevt att många har frågor kring skatten, ska den höjas eller sänkas, och då har vi sagt att vi kommer att låta skatten vara kvar på den nivå den är, för att istället faktiskt investera i välfärden, säger Kent Persson, moderat och koalitionens kandidat till kommunstyrelseordförande, och fortsätter:
– När det gäller ÖBO står vi i ett läge där fler vill bo i Örebro och då måste vi se till att vi har bostäder till dem som vill flytta hit. Det är den viktigaste frågan kring ÖBO de kommande åren. Det blir inga fler försäljningar, utan nu ska vi bygga fler bostäder, säger Kent Persson.

Delat ledarskap

Partierna i Koalitionen, med fyra år vid makten, talade idag om erfarenhet och delat ledarskap. Partierna presenterade sina kandidater till kommunalrådsposter. Moderaterna har nya kandidater, det är Kent persson och Maria Haglund och miljöpartiet har vid sidan av Fredrik persson en ny kandidat och det är Ia Malmqvist. Resten av partierna, Centern, Kristdemokraterna och folkpatiet har samma kandidater som vid förra mandatperioden.

Vad händer om Koalitionen inte vinner omvalet? Kan centerpatiets Rasmus persson och Miljöpartiets Ia Malmqvist tänka sig ingå i en majoritetsregering tillsammans med Socialdemokraterna och vänstern?
– Man kan aldrig säga nej till någonting, då ska man inte ha väljarnas förtroende tycker jag, men det vi går till val med är koalitionen Örebro, säger Rasmus Persson.
– Det får man ta en diskussion då i sådant fall, men som läget ser ut nu, så går vi till val tillsammans med koalitionen, och det här är inget omval utan ett nyval, så vi går på gamla överenskommelser, säger Ia Malmqvist, miljöpartiets kandidat till kommunalrådspost om koalitionen vinner valet.