Samisk bildkonstnär till New York

1:09 min

Lars J:son Nutti, samisk bildkonstnär från Porjus, är inbjuden till New York på världens största sälj- och utställningsmässa, Artexpo.

Inbjudan var över förväntan och betyder mycket, säger Lars J:son Nutti. Som ofta tänkt på att nå längre ut i världen med sin konst.

Det var veckan efter Jokkmokks marknad Lars J:son Nutti fick inbjudan till Artexpo i New York och säger det tog två veckor innan han förstod att det var sant. Han säger att det fortfarande känns avlägset när jag intervjuar honom dagarna innan avresan.

Utställningen har arrangerats över trettio gånger och gästas av inte mindre än fyrahundra utställare från hela världen. Lars J:son Nutti är en av dom.

Lars J:son Nutti berättar att han visste ingenting om utställningen innan, men har läst på i efterhand och vet att det är ett seriöst arrangemang och säger att det verkar vara svårt att få komma dit. Han berättar att han får ta med sig sju konstverk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio och SVT är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.


Vuođđu min journalistihkas lea luohtehahttivuohta ja bealátkeahtesvuohta.Ruoŧa Rádio ja Ruoŧa TV leat sorjjasmeahttumat politihkalaš, oskkolaš, ruđalaš, almmolaš ja priváhta sierraberoštumiid ektui.


Läs mer om hur vi bedriver vårt arbete:
Loga eanet mo mii doaimmahat bargguideamet:

Sveriges Radio