onsdag 23 mars

Vad smal du är. Vad tjock du är. Vad är okej?

5:16 min

Igår gick jag in i nån slags revolt mot mig själv. Ignorerade fullständigt det faktum att jag bör ligga i sängen 20.00. ICKE sa jag tjurigt igår och glodde på CSI-serier och åt rostad macka. Det straffade sig imorse när klockorna ringde. Var det värt det? Nej. Jag minns inte vad CSI handlade om och mackorna satte sig på arslet och resulterar i en monsterpromenad idag. Men, hela gänget på plats, jag är koffeinstinn och pigg, Anders är alltid pigg och Johan är Johan och producentPetronella håller sin värmande hand över det hela. Morgonen med Anders Liljeqvist, din Veiron i ottan.    

Låt oss börja med en liten minnesnotis. Över vem? Jo, isbjörnen Knut. Den tyska isbjörnen som alla älskade.  R.I.P

Senare under morgonen läste vi att Knut kanske fått en depression. Stackars, stackars lille Knut. Så sorligt öde. Snyft. Här skulle vi haft en panflöjtsbakgrund....jag vill faktiskt gråta lite.

Nej, med Knut i våra hjärtan går vi vidare denna morgon. Camilla Jönsson är vår spanare i Ängelholm och idag funderade hon över vad vi säger till folk som är tjocka och folk som är smala. Vad är okej? Du hittar hennes fundering här  och kommentera oerhört gärna!  

Och simsalabim så fick vi ett mail som Sven hade skickat till morgonen@sr.se Han får ofta kommentarer om att han är för smal. Och en dag kontrade han och svarade...det gick sådär.

Välsignelse eller förbannelse?

Internet är inte bara en välsignelse som gjort våra liv lite lättare, det finns också många faror därute. Kanske extra om man tillhör en utsatt grupp som till exempel barn och ungdomar. På Tyringe skola hålls idag en temadag med Mats Andersson från Netscan. Johan Pettersson träffade Mats och pratade faror på nätet.

Vad mer denna morgon? Svensktoppen nästa, vem är äldst, tidningskoll, lokala nyheter, Ekot, trafik, väder......allt hör du i Morgonen med Anders Liljeqvist i P4 Kristianstad.