Speedway

Öppning i ljuddämparfrågan

Det kan bli polska speedwayförare i elitserien och VM-serien trots allt. Det polska förbundet lämnar  en öppning i ljuddämparkonflikten och förbjuder inte sina förare att åka med nya dämpare i andra länder men vädjar till att följa det polska förbudet. 

Frågan om nya eller gamla sortens ljuddämpare har delat speedwayvärlden.

Öppning

Nu har det här tagit en delvis ny vändning för det polska förbundet har backat lite och förbjuder inte längre sina förare att använda de nya ljuddämparna i andra länder men vädjar till sina förare att följa beslutet att bojkotta de nya dämparna.

Det här betyder att polska förare själva bestämmer om de vill köra i elitserien och i GP-serien men i Polen blir det bara gamla dämpare som blir tillåtna och Polen kommer inte ställa upp i lag-VM.

Oklart vilka som kör var

Det är ännu oklart vilka polska förare som tänker köra i GP-serien och elitserien Sverige men Dackarnas Rune Holta som kör på polsk licens har tidigare sagt att han är redo att dubblera.

Det nya läget gör också att förare som tänkt köra i Polen får vara redo att vara utrustade och intrimmade för att köra med båda sorterns ljuddämpare som kräver olika inställningar på cyklar och motorer.