Storbritannien

Jättelik demonstration i London

1:19 min

I London deltog på lördagen uppemot en kvarts miljon människor i en facklig demonstration mot regeringens nedskärningar.

I fem timmar flöt demonstrationen fram längs gatorna, led efter led. Folk hade kommit med abonnerade bussar och tåg från hela landet för att protestera mot att regeringen ska skära i offentliga sektorn.

Flera hundra tusen människor väntas bli av med jobbet. Demonstranternas alternativ för att föra Storbritannien ut ur krisen är statliga satsningar på nya jobb.

– Demonstrationen är bra för att visa det folkliga missnöjet, men jag är tveksam till om regeringen kommer att lyssna, säger David Baron som kommit från Peterborough till London för att delta.

Själva huvuddemonstrationen var väldigt lugn, men det kom rapporter om att skyltfönster hade krossats en bit bort från demonstrationen.

Jag blev själv vittne till när lyxvaruhuset Fortnum and Mason stormades på Piccadilly.

Unga svartklädda demonstranter med halsdukar för ansiktet och med anarkistflaggor trängde in i varuhuset genom huvudingången eller klättrade upp för fasaden och in genom fönstren på våningen ovanför.

Efter ett tag kom hundratals kravallutrustade poliser och stängde av hela gatan.