Det stinker Leksand om stackars Modo

2:49 min

Kvalserien är inget trevligt ställe för ett elitserielag att befinna sig i. Det vet alla. Men allra värst är det nog för lag från mindre orter där hockeyn betyder allt.

Per Svartvadet uttryckte det ganska tydligt efter måndagskvällens .

– Folk vill ju att vi ska vinna och jag har folk på läktaren som känner mig också. Jag förstår ju och hör ju exakt samma saker som alla andra, säger Per Svartvadet till min kollega Christer Jonasson efter matchen.

Han säger att han har svårt att sova ordentligt. Tankarna snurrar. Det är en fruktansvärd negativ press som spelarna i Modo går igenom nu. En hel bygd biter på naglarna och oroar sig för vad som ska hända om det otänkbara inträffar att laget åker ur elitserien.

Känns det igen? Fråga vilken Leksandsspelare som helst som var med och spelade ur ortens stolthet ur den högsta serien i mitten av 2000-talet.

Det är samma fanatiskt kvävande (i dessa kvalfyllda tider) hockeyklimat i lilla Leksand som i lilla Ö-vik. Efter hockeyn kommer ingenting, sen ingenting och sen ingenting.

Det var detta jag anade kunde ske med Modospelarna när jag inför kvalserien . Det massiva stödet förvrids till ett ok. Det blir bara jobbigt att spela ishockey, inte ett dugg roligt faktiskt.

Nu kan Modo fortfarande reda ut detta, men visst vädrar man en lex Leksand?

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se