Minst ett allsvenskt lag löser elitseriebiljett

Kvalserien har äntligen nått maxtemperatur i och med omgång 6 av 10. Södertälje agerar dock stelfruset och Modo tvekar när det hettar till. Röglen och Växjö däremot, de stortvrivs i värmen.

Modo hade ett gyllene tillfälle att gå i från till 2-0 i mitten av den andra perioden i bortamötet med Växjö. Då kliver hemmalagets fenomenale målvakt Oscar Ahlsenfelt fram och räddar Niklas Sundströms friläge. I anfallet efter kommer kvitteringen efter att Daniel Åhsberg vallat in pucken via Tuomas Tarkki på lika delar chans och skicklighet.

Resten av matchen är fantastisk underhållning, där ett heroiskt kämpande Växjö reder ut flera numerära underlägen och tar matchen till straffar. Där fortsätter Oscar Ahlsenfelt att storspela och tar Modos samtliga tre straffar.

Han räddar Växjö undan en förlust i kväll – och hindrar Modo från att ta tre poäng.

Men kvällens största frågetecken sätter jag efter SSK. 2-9 på de senaste två matcherna och noll poäng gör att man är oerhört illa ute i sin tredje raka kvalserie.

Att tappa samtliga poäng hemma mot Örebro är inget annat än tjänstefel av Södertäljespelarna.

Nu tror jag man får svårt att klättra upp ur den egenhändigt grävda gropen.

Rögle och Växjö har båda varsin elitserieplats i egna händer. Släpper nån av dem greppet? Ja, jag tror att någon av dem slinter.

Antingen Modo eller SSK har en liten chans att knipa en av de två elitseriebiljetterna. Men båda två? Nej, vi får minst ett nytt elitserielag nästa säsong.

Och det är en seger för hela hockeyallsvenskan.

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se