Guldfågeln arena

Kalmar FF spelar i gult

1:29 min

Vid Kalmar FF:s hemmapremiär i fotbollsallsvenskan den elfte april kommer en hundraårig tradition brytas. Laget byter då färger på tröjan från rödvit till kycklinggul.

Att föreningen byter sina klassiska tröjor mot en något skarpare färg beror på att föreningen är så nöjda med samarbetet med företaget Guldfågeln som ingicks vid försäljningen av arenanamnet. Därför har föreningen bestämt sig för att göra detta.

– Vi har ett avtal med Guldfågeln och killarna ska spela i gult vid första matchen, säger Kalmar FF:s ordförande Johnny Petersson.

Nittio minuter

Det är dock bara vid första hemmamatchen på nya arenan som Kalmar FF spelar i den nya färgen, efter den så är allt som vanligt.

– Vår grundfärg är rött och vitt och så ska Kalmar FF spela på Guldfågeln efter första hemmamatchen, säger Johnny Petersson vidare.

Även vid lagets premiärmatch mot Halmstad lördagen den 2 april kommer laget se ut precis som vanligt och spela i sin klassiska rödvita dräkt.

Detta är inte något nytt fenomen i idrottsvärlden, när Linköpings HC gjorde klart med Cloetta som huvudsponsor så spelade de i bolagets färger. Laget såg ut som ett gäng kexchoklad som irrade runt på isen.

Nöjd samarbetspartner

Jimmy Samuelsson, vd på Guldfågeln, säger att han är utomordenligt nöjd med att laget spelar i gult vid första hemmamatchen. Företaget ville ha ett permanent dräktbyte i kontraktet med Kalmar FF men det var inte möjligt. Men Jimmy tycker att det är en snygg gest av föreningen att spela första matchen i gult, särskilt då det börjar närma sig påsk.