Hundratals demonstranter skadade i Jemen

I Jemen skadades mer än 400 personer när polis i natt öppnade eld och sköt tårgas mot deltagarna i en protestmarsch som försökte ta sig till presidentpalatset i staden Hudaida.

Den nattliga demonstrationen anordnades i protest mot att polis i går slog till hårt mot de tusentals demonstranter som samlats i staden Taiz och dödade två personer och skadade flera hundra.

Trots de fortsatta protesterna vägrar Jemens kritiserade president Ali Abdullah Saleh att hörsamma kraven på att han ska avgå. Presidentpalatset i Hudaida är ett av Ali Abdullah Saleh hem som han har runt om i Jemen.

Regeringen i Washington drar nu tillbaka sitt stöd åt den hårt ansatte presidenten Saleh i Jemen, skriver New York Times som hänvisar till regeringstjänstemän i både USA och Jemen.

Saleh har haft USA:s stöd i många år och president Barack Obamas regering har hittills nästan helt avstått från att kritisera honom offentligt.

Men regeringstjänstemän i Washington anser nu att Salehs situation är ohållbar efter alla protester, ett besked som USA:s allierade ska ha fått.