Hetta av Ian McEwan 33 delar i uppläsning av Johan Rabaeus

Michael Beard är en cynisk nobelpristagare i fysik som ser sin ungdomsbragd segla allt längre bak i historiens glömska. Men än hankar han sig fram på det gamla prisets lagrar. Hans namn pryder brevhuvuden på universitet och klimatforsknings-institut, han blir fortfarande inbjuden som välarvoderad talare i olika officiella och officiösa akademiska och ekonomiska sammanhang, och trots sitt tilltagande fysiska förfall åtnjuter vår fysiker fortfarande sexuell status.
Han har fem äktenskap och en stor skara älskarinnor bakom sig, men har – hittills – lyckats förbli barnlös. Nu utlöser en osannolik olycka en osannolik serie händelser, och professor Beard kan bli odödlig genom att rädda planeten från en annalkande klimatkatastrof. Inte för att han bryr sig nämnvärt om framtiden för denna jämmerdal...

”Han förkroppsligar alla våra svagheter” säger författaren själv om sin antihjälte.

Ian McEwan föddes i Hampshire, England 1948, och är en av Storbritanniens större nu verksamma författare. Han har skrivit nitton böcker, bland annat Amsterdam, Försoning, Lördag och På Chesil Beach. Hetta (Solar) är hans senaste, och hans trettonde bok att översättas till svenska.