kvalserien

SSK: "Det är en väldigt stor match"

1:32 min

Södertäljes sportchef Per Nygårds är högst medveten om vad som står på spel i kvällens ödesmatch mot Modo. Men det är inget som spelarna ska fokusera på.

Sedan SSK:s sportchef Per Nygårds tog klivet ner i båset har laget tagit två segrar av två möjliga. I kvällens helt avgörande match mot Modo är förutsättningarna enkla.

Seger innebär elitserien, medan förlust innebär allsvenskan och stora ekonomiska förluster.

– Känslan är att det är en väldigt stor match, men samtidigt känner vi en positiv anspänning att vi ska komma upp och vinna den här matchen och spela elitserien 2011/2012, säger Per Nygårds till Radiosporten.

I samband med att Nygårds klev ner i båset för att hjälpa huvudtränare Peter Popovic valde laget också att byta förstemålvakt. In kom finländaren Rku Helenius och ut gick Pontus Sjögren.

Rockaderna blev lyckade och SSK har tagit sex poäng av sex möjliga med Helenius i mål och Nygårds i båset. Helenius får givetvis fortsatt förtroende i kvällens match.

– Riku (Helenius) står, jajamen, säger Nygårds.

Södertälje är förberedda på Modos offensiv.

– Jag tror att vi måste spela defensivt och enkelt när de har pucken. Samtidigt måste vi vara rörliga när vi får pucken för står vi bara stilla när vi får pucken så kommer det inte hända mycket. Vi måste ha en aggressivitet som vi omvandlar till ett anfallsspel, säger Nygårds.

Ni tänker inte på hur mycket pengar som ligger i potten?

– Utifrån min roll som sportchef så är det ju skillnad, men jag tror inte att vi kan tänka på det just nu i dag. Vi måste spela matchen och sen får vi se vad det blir för förutsättningar under morgondagen för klubbens framtid.

Mats Strandberg
mats.strandberg@sr.se

Martin Sundelius
martin.sundelius@sr.se