kvalserien

Modo: "Vi är ett bättre lag än SSK"

1:21 min

Modos assisterande tränare Andreas Johansson har en bra känsla inför matchen som bestämmer lagets öde, och påstår att man har allt att vinna mot Södertälje.

Om man ska de det objektivt så har inte Modo "allt att vinna" i kvällens sista match i kvalserien. Förlust innebär spel i hockeyallsvenskan och ett stort ekonomiskt stålbad för klubben som vann SM-guld så sent som 2007.

Men lagets assisterande tränare, Andreas Johansson, gör allt för att ingjuta mod i spelarna.

– Jag har en väldigt bra känsla inför matchen och jag ser på killarna att de är redo, säger Johansson till Radiosporten.

Det har varit en tuff kvalserie för Modo, som hela tiden har haft pressen på sig att de ska klara sig kvar i elitserien.

– Det är människor vi har att göra med och alla hanterar press på olika sätt. Jag tycker vi är ett bättre lag än samtliga i den här kvalserien, men det är en kvalserie och det är något som inte är något annat likt.

– Det har varit nervöst för oss sedan jul, för vi låg sist i elitserien och varje match ner till sista matchen mot AIK var ett nervdaller. Men nu har vi nått sista matchen och vi har allt att vinna i kväll.

Andreas Johansson är övertygad om att Modo går segrande ur striden om den sista elitserieplatsen.

– Vi är ett bättre lag än Södertälje och det ska vi visa i kväll.