Kvalserien

Åtta sekunder säkrade kontraktet

2:04 min

Åtta avgörande sekunder säkrade nytt elitseriekontrakt för Modo och ett respass till allsvenskan för Södertälje.

Klart det var nerver. Nervositeten har legat som en dimma över Örnsköldsvik. Och Södertälje hade lovat att kriga för sin plats.

Men den här matchen var det klasskillnad. Modo lade in femmans växel tidigt i den första perioden och såg ut att vara klasser bättre än gästande Södertälje.

Till slut kom målen. Och som de kom.

Robert Rosén petade in 1-0 efter ett bra förarbete av Ladislav Nagy. Sedan kom avgörandet.

Modo vann tekningen och gasade in i Södertäljes zon. En läcker framspelning från veteranen Niklas Sundström till Per-Åge Skröder och det var klart.

Två mål på åtta sekunder.

Södertäje var aldrig nära.

– Hade vi spelat den här hockeyn som vi gjorde idag, med den energin och det jobbet, då tror jag att vi hade varit i SM-final, säger Modos tränare Charles Berglund till Radiosporten.

Vad känner du just nu?

– Jag är bara glad och lättad. Glad för laget, föreningen och hela staden. Det har legat som en dimma över staden. Man har märkt på hemmamatcherna att publiken har varit helt tyst och det har berott på att de har varit så nervösa. Men idag levde alla upp.

Modo-Södertälje 2-0 (0-0, 2-0, 0-0)

Andra perioden: 1-0 (4.01) Robert Rosén (Ladislav Nagy, Anders Eriksson), 2-0 (4.09) Per-Åge Skröder (Niklas Sundström, Jens Westin).

Skott: 26-22 (10-7, 9-6, 7-9).
Utv, 3x2, 1x10. Södertälje: 3x2.

Domare: Patrik Sjöberg, Gävle, och Wolmer Edqvist, Grums.
Publik: 7 600.

John Antonsson
john.antonsson@sr.se

Andreas Lindman
andreas.lindman@sr.se