A7-området avspärrat

Misstänkt bomb vid skattehuset

1:55 min

Polisen har spärrat av Skattehuset i Visby efter att ett föremål som kan vara en bomb hittats utanför entrén. Byggnaden kommer att hållas avspärrad tills polisens bombtekniker från Stockholm undersökt föremålet. När bombteknikernas påbörjar arbetet med ta hand om den misstänkta bomben kommer avspärrningarna att utökas. Klockan 14.15 kommer Östra Hansegatan att stängas av från korsningen Östra Hansegatan/ Solbergaleden till korsningen Östra Hansegatan/Baldersgatan. Övriga avspärrningar kvarstår tills vidare.

Polisens bombgrupp är just nu på väg till Visby med färjan.
I byggnaden, som utrymts, jobbar drygt 200 personer både vid Skatteverket, Försäkringskassan, Centrala Studiestödsnämnden och Kronofogden. 
I närområdet finns också två skolor.

Barnen vid Montessoriskolan har uppmanats att stanna hemma.
Även anställda i Skattehuset har fått information om att de inte ska ta sig till arbetsplatsen under måndagen.

Enligt polisen har det inte kommit in något hot i samband med att det misstänkta föremålet placerats på Skatteverkets lastbrygga.

Polisens bombtekniker kommer till Gotland på måndagseftermiddagen med färjan, eftersom de har en specialutrustad bombbil med sig.

Det var enligt polisen ett tidningsbud som slog larm om ett konstigt föremål på lastbryggan till Skattehuset. Det är något som liknar ett batteri med rör och sladd kopplat till.

Tills vidare har ett stort område på drygt 300 meter kring Skattehuset spärrats av och trafik och gående omdirigeras av polisen. Ännu finns inget besked om när avspärrningarna ska hävas. Och det kan bli utökade avspärrningar som kan påverka trafiken när bomteknikerna är på plats i eftermiddag. Målet är att den misstänkta bomben ska transporteras bort i dag.

Området är evakuerat och alla, inklusive Radio Gotlands redaktion, har fått lämna. Radio Gotland sänder tillfälligt från Visborg i Visby och uppdaterar kontinuerligt vad som händer.