Saab

Återförsäljarna glädjs

Peter Hallberg, vd för Saabs återförsäljarförening, är glad åt Maud Olofssons besked men betonar att det här bara var ett första steg som måste följas av flera andra.

– Det är ingen slutgiltig lösning, Peter Hallberg, vd för Saabs återförsäljarförening, är glad åt Maud Olofssons besked men betonar att det här bara var ett första steg som måste följas av flera andra. era ett slags första hjälpen, säger Hallberg till TT.

Finansieringen av Saab måste ses över, betonar han.

– Man kan inte ha en politisk finansiering som i dag med Riksgälden, EIB och så vidare. Vi måste få en kommersiell finansiering, säger Hallberg.

– Då måste ägarstrukturen i bolaget ändras. Då kan man få friare händer att leta kapital, utan att vara så låst som i dag.

Det tuffa jobbet är heller inte att få igång fabriken i Trollhättan igen utan att få tillbaka kundernas förtroende, betonar Hallberg.

– Går det att hitta en lösning som kunderna tror på, som de tycker känns långsiktig och trygg, då kommer både försäljning och förtroende tillbaka.

Vladimir Antonov finns i bakgrunden oavsett om det gäller försäljning av lokalerna eller att ändra ägarbilden.

Att Riksgälden och regeringen skulle säga nej till ägarförändringen efter att nu ha godkänt att lokalerna kan säljas, tror Hallberg inte.

– Det vore ologiskt, tycker han.

(TT)