IK Gauthiod v.s Götene IF

3:02 min

Seriepremiär och derby stod på dagens schema för Skaraborgslagen IK Gauthiod och Götene IF i div 2 norra Götaland. Matchen slutade 2-1 till hemmalaget Gauthiod vilket var en rättvis seger.

Matchen blåstes igång och det var både röd/svarta och blå/vita spelare som hade viljan att vinna. Dock fick Gauthiod ett tidigt övertag och efter 13 minuter gjorde hemvändaren Klas Bohman mål på sin egna hörna. En snygg inskruvning i det högra krysset. Första halvleken fortsattes med hörnor för hemmalaget, hela sex stycken blev det med de lyckades inte öka sin ledning innan halvleken blåstes av. I slutet på första halvlek drog bortalaget Götene IF på sig två gula kort.

I andra halvlek spelade Götene upp sig och hade mer bollövertag. Men redan efter 10 minuter in i halvleken kom det andra målet för Gauthiod av samma skytt som tidigare, Klas Bohman. Ett fint bakåtpass öppnade upp möjligheten för att avlossa ett kanonskott rakt i mål. Götene kämpade på och fick tillslut en reducering av Robin Johansson, 2-1 vilket blev matchens slutresultat.

Mål:
13,  1-0  Klas Bhoman, IK Gauthiod
57,  2-0  Klas Bhoman, IK Gauthiod
75,  2-1  Robin Johansson, Götene IF 

Gula kort:
IK Gauthiod x 2
Götene IF x 3

Bästa liraren: Klas Bohman, IK Gauthiod
Publik: 620