måndag 18 april

Elspark, fönsterputs och högtalare. Vad skulle du göra om du vann massa miljoner?

11 min

Jag skulle beställa fönsterputsning, Anders skulle köpa nya högtalare och Johan skulle köpa en eldriven spark och en skinnjacka med texten "Döden". Ja, så lät det när vi fantiserade om livet som miljonärer. Det var miljonärsregn i Kristianstad igår, ett visst lotteri som skickar väldigt mycket reklam var på plats och delade ut pengar till nyblivna miljonärer. Vi skickade vår egen Maggan Graaf, nämligen Johan Pettersson.

Hoppas din helg varit till belåtenhet. Jag var lite besviken på SMHI, eller så hade jag bara förstått fel, men jag trodde det skulle vara strålande sol hela helgen. Men icke. Så jag låg på soffan hela helgen (nästan) och glodde på film. Och det är SMHI´s fel. Inte mitt eget ansvar. Sådeså.

Jag tittade på en bra film om en tjej som börjar tävla i roller derby, allså åka runtrunt på rullskridsko, och knuffas och tacklas, och nu vill jag också börja tävla i något. Vad kan man tävla i? Det ska vara något som man kan bli duktig på ganska så direkt och vinna lite pris. Och det ska vara en sport så man blir lite vältränad. Några tips?

Hur inleddes veckan i Morgonen med Anders Liljeqvist? Johan Pettersson var som sagt på plats och minglade bland nyblivna miljonärer. Och kavajen var på. Som sig bör bland miljonärer!

Vad mer en måndagsmorgon som denna? Helene Fritzon, kommunalråd och Ordförande för Socialdemokraterna i Skåne kom och pratade om varför det nynnades på "här kommer han med mustaschen" i helgen. Vi ringde till Åland och pratade om valresultatet i Finland. Allt finns i vårt 30-dagars arkiv till belyssnande (säger man så? ja, det bestämmer jag här och nu).

Och tävlade i "Vem är äldst". NyhetsRickard trodde att han skulle kunna vinna. Men hohoho, det smög sig. Hur går det för dig, du som sitter vid radion och som givetvis är med i team-Johanna, vinner du?

Johan återvände till studion, kavajen åkte av. När han umgås med oss är det hoodie som gäller. Vi fortsatte diskutera pengar, ett alltid viktigt ämne.

Sådär ja, knegare och kamrater, vi vandrar vidare i veckan och drömmer om dom där pengarna. Kom ihåg, man kan inte köpa lycka! Däremot sitter jag hellre och gråter i en jaguar än på en cykel.

Vi hörs imorgon!

Johanna "Lyxfällan" Zachhau