Nordmaling

Affärsman upplever sig hotad av politiker

En handlare i Nordmaling upplever sig ha blivit hotad till tystnad av den socialdemokratiske fullmäktigepolitikern Margareta Gustafsson. Det på grund av att han uttalat sig kritiskt om kommunalrådet Ulla-Maj Andersson. I ett mejl till kommunen berättar handlaren om händelsen.

Det var redan i början av mars som handlaren och socialdemokraten Margareta Gustafsson diskuterade kommunalrådet Ulla-Maj Andersson.

Handlaren sa att han tyckte att Ulla-Maj borde avgå och att köpmannaföreningen gjort en skrivelse i frågan. Enligt handlaren svarade Margareta Gustafsson då att det skulle kunna drabba hans butik om han går ut med kritiken.

Margareta Gustafsson skickade efter detta möte också ett brev till Köpmannaföreningen och Arbetarkommunen, där hon skriver:

"Om ni kräver Ulla-Majs avgång hur tror ni S-väljarna kommer att reagera om köpmännens agerande? Han frågar om jag hotar, jag svarar absolut inte, men folk reagerar olika, glöm inte att det är kommuninnevånarna som gett S och V makten och Ulla-Maj stod först på listan".

I brevet upplyser Margareta Gustafsson också om att om köpmannaföreningen skickar sin skrivelse till kommunen så blir den offentlig och kan hamna i media.

Hon skriver också: "Jag har en ledstjärna om jag tycker något är fel. Ta upp frågan där den hör hemma. Är jag missnöjd med ett bemötande i en butik, vänder jag mig till ägaren, jag går inte ut i media".

Och så nu i fredags skickade handlaren in brevet till näringslivschefen i kommunen tillsammans med ett mejl där han ber om råd om hur han ska lösa situationen som han upplever som mycket obehaglig.

"Jag mår dåligt av det. Min första tanke vara att nu flyttar jag," skriver handlaren i brevet.