Nyheter i Sveriges Radio Play för Iphone våren 2011

Sveriges Radio Play för Iphone uppdaterades 27 april 2011.  Den viktigaste förbättringen är att du kan hitta alla program som har efterhandslyssning i den nya appen. Förutom de många talprogrammen så finns nu även Sveriges Radios hela utbud av musikprogram. Vi har också gjort flera andra förbättringar. Här beskriver vi alla nyheterna.

Alla program, med musiken kvar
Det har dykt upp en mängd nya program i Sveriges Radio Play. Det är alla de program som inte finns som poddradio, men som har strömmande efterhandslyssning på webben. Dessutom kan du lyssna på oklippta versioner (med musik) av alla program som finns med i Play sedan tidigare. Dessa hela sändningar finns kvar i 30 dagar efter att de sändes i radio. De går inte att lyssna på offline. Självklart finns allt innehåll kvar från tidigare versioner av Play – kolla i programmets poddarkiv så hittar du poddavsnitten.

Programsidan – allt från programmet samlat
Programmets egen sida kommer du till om du klickar på dess namn. Många program har två ljudarkiv:

  • Sändningsarkivet är hela sändningar (med musik) från de senaste 30 dagarna. De går bara att lyssna på om du är ansluten till Internet.
  • Poddarkivet är  poddavsnitten som alltid funnits i Play. De innehåller inte musik, de finns kvar ”för evigt” och går att ladda ned och lyssna på offline.

Program som Sommar i P1 och P3 dokumentär sänds inte hela året. De har ett sändningsarkiv under säsongen de sänds i radio, medan poddarkivet finns tillgängligt året om. Du kan spara både sändningsarkivet och poddarkivet för ett program i din favoritlista.

De nya programmen finns bland de gamla
Alla program finns med bland i listan Program A-Ö och under respektive programkategori. Alla de vanliga poddradioprogrammen finns kvar, men några av dem har bytt namn eller flyttat in under sina respektive huvudprogram. ”Språket” heter exempelvis numera ”Vetenskapsradion Språket”.

Tydligare spelare
Spelarens kontroller har flyttats så att de ligger på övre delen av skärmen. Lyssnar du på en direktsänd kanal eller en hel sändning så kan du se vilken ljudkvalitet som är vald. Längst ned i spelaren hittar du länkar till fler avsnitt från samma program och länk till en sida med mer info om avsnittet eller kanalen.

Lyssna lätt från program- och kanallistor
Det finns en ny liten knapp (en stiliserad ljudvåg/högtalare) till höger i alla listor med program och kanaler. Klicka på knappen för att börja lyssna. För program är det den senaste sändningen från sändningsarkivet som startas. Om du lyssnar från din Favoriterlista och klickar på knappen för ett poddflöde så är det senaste poddavsnittet som startas.

Bättre information om kanaler
I listan med direktsända kanaler kan du se vilket program som sänds just nu i varje kanal. Klicka på ljudknappen till höger för att börja lyssna. Klicka på kanalens namn för att läsa mer om vad som sänds och spara kanalen som favorit. Du kan se både vad som spelas nu, och vad som kommer framöver.

En överskådligare lista med Favoriter
Alla typer av favoriter skrivs nu ut på en och samma sida. Nedladdade avsnitt  är kvar på egen sida. Dina favoritprogram från tidigare Playversioner finns förstås kvar: de är listade under rubriken Poddflöden. Du kan även spara sändningsarkivet för ett program som favorit

Fler nyheter        

  • Du kan ställa in ljudkvalitet både för direktsändningar och efterhandslyssning (poddavsnitt finns bara i en ljudkvalitet)
  • Android: appen kommer ihåg var i fliken Program du var, så att du slipper börja om från början då du klickar på Program igen.

Denna information uppdaterades senast 27 april 2011.