Gripna efter ambassadbråk släppta

0:56 min

De sex personer som greps efter att demonstranter på torsdagskvällen tagit sig in på Libyens ambassad i Stockholm har släppts, enligt polisen. De är fortfarande misstänkta för grovt olaga intrång, säger Katarina Bäckström, stationsbefäl vid Norrmalmspolisen.

Nedanför den tre våningar höga tegelbyggnaden på Valhallavägen fanns under kvällen ett tjugotal personer som i en spontan demonstration ropade slagord och framförde sina krav.

Enligt vice ordföranden i Libyska föreningen, Helmi Alnadon, vill demonstranterna att Sverige stänger den libyska ambassaden och avvisar den nye ambassadören som tillsatts av Kadaffiregimen.

Man kräver också att den libyska rebellflaggan ska hänga kvar på ambassadens fasad och att personer som gripits av polisen ska släppas.

Enligt polisen har en flagga bränts inne på ambassaden och orsakat vissa skador inomhus. Ambassadens dörr har också målats i den libyska rebellflaggans färger.

Polisen har förhandlat med de två män som under kvällen befunnit sig i ambassadens fönster och som också hotat att hoppa ut från andra våningen.

Strax efter klockan 01 lämnade männen självmant ambassaden och greps av polisen under lugna förhållanden.