Skottlossningen på Hisingen

Flera vapen användes

0:46 min

Mer än ett skjutvapen användes vid skottdramat på Lantmätaregatan på Hisingen i går, enligt polisen. Fyra män mellan 20 och 40 år skottskadades, tre fick allvarliga skador, men läget är stabilt enligt Sahlgrenska universitetssjukhuset. Ytterligare en man misshandlades, enligt polisen.

Ingen av de skadade männen är sedan tidigare kända av polisen för någon allvarlig brottslighet. Ingen är ännu gripen för skottlossningen.

– Det som har hänt är att ett sällskap har kommit till ett kafé och där har det uppstått någon form av bråk, som sedan har övergått till ett slagsmål, säger Ulf Edberg, presstalesperson vid polisen. Sedan har det avlossats flera skott där och det är mer än ett vapen som är använt.

Är det mer än en person som har skjutit?

– Det kan jag inte säga, för jag är rädd att jag förstör för utredningen om jag säger för mycket.

Han kan inte heller säga om det är några specifika misstänkta som polisen söker eller vad som kan har orsakat bråket.

Många var ute i det fina påskvädret och blev vittne till skottdramat.

– Det är obehagligt, väldigt obehagligt, säger ett vittne till TT.

Enligt de personer som TT har talat med var det ett högljutt bråk på kaféet som urartade. En man tog upp en pistol och sköt runt omkring sig och fyra personer träffades av kulorna. Den misstänkte sköt flera skott i luften innan han flydde därifrån, enligt ett vittne.

TT pratade med en person som såg hela skottdramat från sitt fönster.

– Jag låg och vilade och hörde plötsligt några som blev förbannade och röster som höjdes. Det lät som det kom från gelaterian, berättar vittnet.

– Jag reste mig upp och tittade ut och såg några män som stod upp och argumenterade. Plötsligt var det någon som hade en pistol i handen. Det var svårt och se om den var äkta men det var den väl.

– Det är obehagligt, väldigt obehagligt. Det satt ju folk på balkonger ut mot gatan. Där fanns bland annat några kvinnor med ett barn som satt och fikade.

Ett annat vittne säger till TT att hon hörde smällar, som hon först trodde kom från påsksmällare.

– Jag gick ut på balkongen och såg då runt 20 personer som var i bråk. Och så såg jag en kille ligga där.

– Sedan såg jag en kille som sprang bort och han sköt flera skott i luften, kanske tre fyra skott.

Ekot/TT