Magnus Wahlman, reporter/referent

Magnus Wahlman, till vardags verksam i Gävle, har ishockey som sin specialité.

Karriär i korthet:  
– Började som sportfrilansare på SR Gävleborg 1994. Efter studier fick jag fast tjänst på Sveriges Radio 2004.

Varför jobbar du på Radiosporten?
– Det har alltid varit mitt favorit program på radio, som liten spelade jag ofta in Sportextra och lyssnade på kvällen innan jag somnade....mina starkaste minnen från den tiden är ishockeybevakningen med Lasse Kinch och dåvarande expertkommentatorn Ulf Jansson. Det var en höjdare!

Vad hade du gjort om du inte arbetet med sportjournalistik?
– Svår fråga, det känns så främmande att tänka sig ett jobb som inte handlar om sportjournalistik på ett eller annat sätt.
– Men om jag ska väja någonting annat blir det busschafför, gärna med turistbussar genom Europa.

Egna idrottsmeriter?  
– Började som 5-åring åka skridsko, gjorde ett ungdoms-SM på Tingvalla i Karlstad 1984. Spelade ishockey i Strömsbro IF fram till junoråldern.
– Bästa minnet därifrån är riksfinalen i 70-aden i Falun. Landets sex bästa lag fanns med, vi slutade femma. Vann gjorde Kungälv/Ytterby, där spelade Frölundas Nicklas Andersson. Undrar om Jörgen Jönsson inte fanns med i Rögles lag?

Vad gör du på fritiden?  
– Följer med gjädje mina barn på deras aktiviteter, umgås gärna med släkt och vänner. Försöker också hinna med att hälsa på vår travhäst med jämna mellanrum.

Beskriv dig själv med tre ord?
– Morgontrött, tidsoptimist och glad.

Bästa idrottsminne?
– Det måste var OS-guldet i curling i Turin 2006, att som utsänd reporter på plats få uppleva den första svenska guldmedaljen i curling (Lag Annette Norberg) var fantastiskt häftigt. Kommer fortfarande ihåg den där sista stenen som igår!

Sämsta idrottsminne?
– Den händelsen är också förknippad med olympiska spelen, den osannolika förlusten i ishockey mot Vitryssland i Salt Lake City 2002. Tänk att en idrottshädelse kan skapa så mycket känslor!

Varför ska man lyssna på Radiosporten?
– Bevakningen blir alltid bra i radio, där får man närheten och dramatiken på ett sätt som annars är svårt att förmedla.

Mejla Magnus: magnus.wahlman@sr.se