Martin Marhlo, reporter/programledare

Martin Marhlo jobbar som reporter och programledare på Radiosporten.

Karriär i korthet?
Har jobbat på Radiosporten sedan 2003 men vid tre tillfällen varit utlånad till jobbet som redaktör på Sommar i P1. Har också producerat en P1 Dokumentär om Skridskokungen Jonny Nilsson, en P3 Dokumentär om FIFA-skandalen samt radioteatern Sportkör.

Varför jobbar du på Radiosporten?
Det är ju det roligaste jobbet man kan tänka sig! Att leverera sport som underhållning och samtidigt få djupdyka i mer udda ämnen som den unika arkitekturen i Brasilia under fotbolls-VM 2016 eller att få besöka Tjernobyl och göra reportage om det i samband med fotbolls-EM 2012.

Vad hade du gjort om du inte arbetat med sportjournalistik?
Då hade jag förmodligen jobbat som arkitekt, inredare eller snickare.

Vad gör du på fritiden?
Förutom att ha koll på mina barn så gillar jag just att snickra. Allt från att snida smörknivar i eneträ till att renovera hus eller bygga helt nytt.

Egna idrottsmeriter?
En ytterst medioker basketkarriär i yngre tonåren. I vuxen ålder ett Vasalopp 2005, Stockholm Marathon 2011 samt en andraplats på press-SM i längdskidor 2009 (fråga inte hur många som kom till start…).

Bästa idrottsminne?
Har jobbat på Olympiastadion i Berlin två gånger. Den ena gången under fotbolls-VM 2006 då Sverige slog Paraguay efter Fredrik Ljungbergs sena nickmål och den andra gången när Sverige hämtade upp 0-4 till 4-4 mot Tyskland i VM-kvalet 2012. Svårslaget! Men Charlotte Kallas galna upphämtning i stafetten 2014 måste ju också med på listan.

Sämsta idrottsminne?
Alla gånger Norge slagit Sverige i längdskidor…men det gör ju det så extra härligt när Sverige väl vinner – som när Stina Nilsson slog Therese Johaug nu senast.

Mejla Martin: martin.marhlo@sr.se