Mats Fagerström, reporter/referent

Mats Fagerström jobbar som reporter och referent och bevakar bland annat curling och brottning.

Karriär i korthet?
Jobbade i unga år som försäljare på livsmedelssidan och med annonsförsäljning på gula sidorna innan jag ”på ett bananskal” via studentradion i Karlstad började min radiokarriär som sportfrilansare på P4 Värmland.

Varför jobbar du på Radiosporten?
För att det måste vara det roligaste jobb som finns.

Vad hade du gjort om du inte arbetat med sportjournalistik?
Kanske fortsatt som försäljare, eller haft eget företag. Men om karriären blivit som det först var tänkt hade jag blivit polis. Kom in på Polishögskolan vid två tillfällen men tackade av olika orsaker nej just då.

Vad gör du på fritiden?
Pysslar mycket med nybyggda radhuset, tränar på gymmet, reser och spelar en hel del golf.

Egna idrottsmeriter?
Spelat handboll (med Pelle Carlén bl.a) och kvalat till allsvenskan som det då hette vid två tillfällen. Fyra SM-finaler i amerikansk fotboll och gjort en hole in one.

Bästa idrottsminne?
När Hammarö HC:s 89:or där min äldste son spelade och jag var lagledare vann Ankarcupen i ishockey i Gävle 2004 vi slog både Timrå, Brynäs och MoDo med vårt lilla för de flesta helt okända lag. Det var stort!

Sämsta idrottsminne?
När domaren, en riktig pettimeter dömde bort oss i SM-finalen i amerikansk fotboll på Zinkensdamms IP mot Limhamn 2007 för att en av våra spelare var några meter inne på planen av glädje när han som alla vi andra i laget trodde vi avgjort matchen och vunnit vårt första SM-guld. Istället blev vi bestraffade och Limhamn kunde vinna istället.

Mejla ”Fagge”: mats.fagerstrom@sr.se