Johnny Byström, projekt- och planeringschef

Johnny basar över verksamheten och planeringen.

Karriär i korthet:
-
Tio år som skrivande journalist i västsverige på flera tidningar och olika befattningar såsom sportreporter, kommunreporter, projektledare, sportchef och nyhetschef. Tio år på Canal+ som redaktör, producent och projektledare för ishockey samt arbetsledare för alla kommentatorer. Sedan december 2010 programchef på Radiosporten.

Varför jobbar du på Radiosporten?
– För mig har Radiosporten alltid varit en toppleverantör av sport till lyssnarna. De snabba kommentarerna, överraskande inslagen och den sköna dialogen i studion har lockat mig genom åren. Därför var det inte svårt, utan snarare en liten dröm, att ta klivet från teve till radio när möjligheten gavs. Sen har Radiosporten dessutom Sveriges vaknaste sportwebb vars medarbetare brinner för uppgiften på ett härligt och inspirerande sätt.

Vad hade du gjort om du inte arbetet med sportjournalistik?
– Ingen aning faktiskt. Eftersom jag i praktiken är född på en sportredaktion var valet givet från början.

Egna idrottsmeriter?
– De är inte speciellt imponerande. Jag har spelat fotboll i Hertzöga, klubben som spelade i norrettan för dryga tio år sen och spöade Hammarby på Söderstadion med 4-0. Men jag nådde aldrig A-laget. Hockeykarriären i Färjestads farmarlag Skåre blev kort men intensiv under några ungdomsår.

Personer som du beundrar, varför?
– Vid sidan av min hustru för den fantastiska människa hon är, de läkare som räddar liv så gott som varje dag,

Vad gör du på fritiden?
– Umgås med familjen och vänner, tränare i yngsta sonens fotbollslag och spelar lite golf (även om det blir alldeles för sällan).

Beskriv dig själv med tre ord?
– Alldeles för otränad!

Bästa idrottsminne?
– När Boltics Bengt "Pinnen" Ramströms gjorde ett solomål i slutskedet i hans absolut sista match, Boltics tionde raka SM-final i bandy, på Söderstadion. Han var min ungdomsidol.

Sämsta idrottsminne?
– Finns väl några att välja på - men generellt alla tillfällen när en idrottare som presterat visat sig vara dopad.

Varför ska man lyssna på Radiosporten?
– Vid sidan av det som är nämnt tidigare är Radiosporten den enda etermedialeverantören som erbjuder i praktiken allt av det bästa oavsett idrott i en skön kombination av referat, nyheter och fördjupningar. Presenterat av landets bästa programledare.

Mejla Johnny: johnny.bystrom@sr.se