Syrisk militär skjuter skarpt mot demonstranter

1:25 min

Syriens regering har idag skickat in armén i staden Daraa. Vittnen beskriver hur soldater i stridsvagnar skjuter urskillningslöst. Enligt oppositionen har minst 40 människor dödats.

Det är osäkra uppgifter som når ut från Syrien. Journalister tillåts inte röra sig i landet, men tidigt i morse gick tusentals soldater in i Daraa.

Bilder från Youtube visar ungdomar som kastar sten på stridsvagnar i Daraa och hur stridsvagnar sedan skjuter häftigt inne i staden.

Stridsvagnar belägrar nu gatorna i centrala delar av Daraa, och krypskyttar finns på taken och skjuter mot dem som går ut.

Ett vittne som talat med nyhetsbyrån AP berättar hur han sett fem döda kroppar sedan säkerhetsstyrkorna skjutit mot en bil  - och vädjar om hjälp från andra länder.

Säkerhetsstyrkorna tränger in i husen med knivar och skjutvapen och letar efter upprorsmän.

Daraa är platsen där de syriska protesterna började för fem veckor sedan. Staden ligger i södra Syrien vid gränsen mot Jordanien, den gräns som den syriska regeringen också stängt idag.

Också från Damaskus-förorten Douma kommer uppgifter om att säkerhetsstyrkor jagar aktivister genom att söka igenom hus och hem.

Och i kuststaden Jablah har minst 13 människor dödats av regeringsstyrkor, rapporterar en syrisk människorättsorganisation.

Sedan protesterna i Syrien började har över 300 människor dödats, enligt oppositionen.