elitserien

Djurgården värvar från SSK

Mattias Carlsson lämnar degraderade Södertälje för spel i elitserien och Djurgården.

Kontraktet är skrivet på två år.

Mattias Carlsson inledde sin karriär i Södertälje där han var med om att föra upp laget i Elitserien säsongen 2000/2001. Efter fem säsonger i Södertälje fortsatte karriären i Rögle och Linköping, innan han den gångna säsongen återvände till Södertälje.

– Vi försökte få honom till Djurgården redan när han lämnade Linköping, där vi tyckte att han fick en för liten roll, men av vissa orsaker blev det inte Djurgården då. Nu är vi mycket nöjda att han valde oss, säger Djurgården Hockeys sportchef Janne Järlefelt till klubbens hemsida.

– Det här är en spelare som vi tror kommer passa mycket bra hos oss i Djurgården. Mattias är en snabb spelare med ett bra skott. Han är oöm och vågar gå in i trafiken framför mål, där målen ofta görs numera, säger Janne Järlefelt.

I och med värvningen av Mattias Carlsson har Djurgården en målvakt, nio backar och fjorton forwards kontrakterade inför nästa säsong.

– Nu saknar vi en målvakt, en back och en forward innan vårt lagbygge är färdigt, avslutar Djurgården Hockeys sportchef Janne Järlefelt.

Radiosporten
ishockey@sr.se