FALUN

Färgglada Kårebockar visas upp i Falun

1:22 min

Idag smygvisades ett par av de fem nya Kårebockar som senare i sommar kommer ut på olika platser i Falun. Det känns roligt att måla ett 3D-objekt, det säger Linda Jonsson, som är en av konstnärerna.

– Det är inte bara en bild utan flera bilder beroende på var du står, och det är roligt, berättar Linda Jonsson, vars målade Kårebock kommer stå i en galleria.

Förra året blev kårebockarna uppskattade av många som såg dem i centrala Falun.

Den 7 maj ska de fem nya kårebockarna invigas och tillsammans med 15 stycken från förra året ska de placeras ut på olika platser inne i centrum.

– Förhoppningen med projektet är att skapa en mer levande stadskärna och vi hoppas att det blir lika uppskattat i år som det varit förut, och vi hoppas vi kan fortsätta i flera år framöver. Det säger arrangören Julia Hamrin.

Brita Holvid Fastlund från Mora är en annan konstnär som förvandlat kårebocken till ett landskap.

– Det betyder väldigt mycket att få vara med på det här. Därför att som konstnär arbetar man väldigt ensam. Man har kanske inte så många tillfällen att visa vad man gör. Men på det här sättet når man en jättepublik, och det är en upplevelse att få vara med, säger Brita Holvid Fastlund.

Dalanytt
dalanytt@sr.se