Tillbaka på gamla jaktmarker

2:03 min

Nu spelar Arnold Schwarzenegger återigen superhjälte, denna gång i den tecknade TV-serien Governator. 2003 valdes den f d Mr Universum och actionhjälten till guvernör i Kalifornien.

Arnold Schwarzenegger kommer urspungligen från Österrrike. Han flyttade som 20-åring till USA och blev amerikansk medborgare i början av 80-talet. Han är ingift i Kennedy-klanen, men har allltid stöttat den republikanska sidan, och det var som republikan han kandiderade till guvernörsposten i Kalifornien. 

Nu är guvernörsperioden slut och den idag 64-årige Schwarzenegger säger att han inte är främmande för att återigen göra film.

År 2000 går Göran Everdahl på jakt efter Österrikes själ i videobutiken och hittar bl a Arnold Schwarzenegger.

I Kulturnytt i juli 2003 recenserar Måns Hirshfeldt filmen Terminator 3 - Rise of the Machines med Schwarzenegger i huvudrollen.

I Studio Ett från augusti 2003 talar journalisten Britt-Marie Mattson om Schwarzeneggers överraskande kandidatur till guvernörsposten i Kalifornien. Han avslöjade sina planer i Jay Lenos talk-show.

Här rapporterar dåvarande korrespondenten i New York, Anders Ask, i Studio Ett om den nyvalde republikanske guvernören Schwarzenegger i oktober 2003.