DISKUSSION

Christian Dahlqvist: "Publik med fokus på Radio Hallands nyheter"

Bloggaren Christian Dahlqvist, känd som @Sundhult  på Twitter, skriver om hur han nappade på ett erbjudande från Sveriges Radio  om att delta i ett publiksamtal om deras nyhetssändningar. Så här skriver han på sin blogg Sundhult.com:

Jag hade förmånen att få delta som en av sju personer i ett publiksamtal om nyhetssändningarna i Radio Halland. Det blev en intressant diskussion, som kunde hållit på länge.
   Radio Halland gick ut med att de sökte publik i åldern 30-50 år för att diskutera hur nyhetssändningarna i lokalradion kan utvecklas. Jag nappade och tillsammans med sex andra personer, tre andra män och tre kvinnor, som träffades i Radio Hallands lokaler vid Lilla torg i Halmstad.
/.../ Jag kan tycka att diskussionen lite för ofta kom att handla om nyhetsuppläsaren, snarare än upplägget och innehållet av nyheterna. Själv drar jag slutsatsen att jag vill ha varierade sändningar, lite längre inslag och växla vilka som är med mellan de olika tillfällena. Jag lyssnar gärna på en länge lokal sändning vid några tillfällen under dagen. Själv kommenterade jag det här med att man ständigt i media måste berätta vem som gör vad /.../  Känns nästan viktigare än innehållet ibland.

Läs hela inlägget: