Stockholm

KD debuterar på Pride

0:45 min

Kristdemokraterna i Stockholm kommer i år för första gången att vara med på Pridefestivalen i augusti. Partiet hoppas på så vis tvätta bort bilden av KD som ett parti som är fientligt mot homosexuella, bisexuella och transpersoner.

Partiet planerar att ha ett tält och även hålla seminarium på Pridefestivalen.

– Det är för stockholmare och för våra potentiella väljare och visa att vi inte tycker att det här är jobbiga frågor, för att vi är några stycken aktiva här i Stockholm som inte tycker att de är det, säger Caroline Szyber, som är distriktsordförande för Kristdemokraterna i Stockholm.

På vilket sätt kopplar du ihop partiets hållning i HBT-frågor – det som man uppfattar att ni står för i alla fall – med att ni i undersökningar riskerar att åka ut ur riksdagen?

– Alltså, jag tror för oss i Stockholm, om man tittar på den valanalys vi gjort, så är det här en jätteviktig fråga. Vi måste göra upp med en hel del av de fördomar som finns gällande oss, och det kan framför allt handla om att kanske till och med berätta var vi står i enskilda frågor. Folk tror att de vet vad vi står för, ibland vet de faktiskt inte riktigt vad vi står för. Så att jag tror att genom att närvara på Pride, så kan vi belysa partiets ståndpunkt i flera frågor också, säger Caroline Szyber.

Wivianne Svedberg
wivianne.svedberg@sr.se