SAAB

Antonovs talesman i ekonomiskt blåsväder

En av dom mest framträdande personerna i Saabs affärer de senaste åren dras nu inför rätta för obetalda skulder. Det handlar om Lars Carlström, Vladimir Antonovs talesperson i Sverige, som bedöms som grovt oaktsam av skatteverket som kräver honom på 215 000 kronor.

– Det låter ju dramatiskt, men det är inte så farligt som det låter. Ett av mina bolag har en skatteskuld som är oreglerad, säger Lars Carlström till P4 Väst.

Företaget, där Carlström är VD, betalade inte arbetsgivaravgift eller skatt under 2008 och en stor del av 2009. Skatteverket vände sig därför till förvaltningsrätten för att kräva in pengarna. Efter förhandlingar mellan Skatteverket och Carlström blev ärendet vilande hos förvaltningsrätten, eftersom Carlström åtagit sig att betala skulden till slutet av februari i år. Något som aldrig skedde, och därför har ärendet åter väckts till liv.

Till P4 Väst säger Carlström att han helt enkelt inte haft pengarna.

– Två dåliga år med finanskris och jag har dessutom varit fullt upptagen med att försöka rädda Saab här, så intäkterna har väl inte direkt haglat in sista två åren. Men vi kommer att reda upp det och lösa det.

Men att Lars Carlströms skulder till Skatteverket skulle påverka hans uppradsgivare Vladimir Anotnov, som ju arbetar för att komma in som delägare i Saab, tror han inte.

– Det är ju ingenting brottsligt egentligen att ha en skuld, så det är väl inga större bekymmer med den frågan, säger Carlström och tillägger att han tänker betala skulden snart.