politik

Reinfeldt angrep Socialdemokraterna om jobben

När moderatledaren Fredrik Reinfeldt talade på partiets kommunkonferens i Karlstad gick han till angrepp mot Socialdemokraterna. Reinfeldt sa att alla jobb behövs, också de som stöds av RUT-avdrag eller sänkt restaurangmoms

– De är emot allt som är grunden för att vi kan få fler jobb i Sverige. De pekar dessutom finger åt de jobb som växer fram. Vi talar om fler jobb, inte fel jobb, sa Moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt.

Moderaterna passade samtidigt på att presentera en ny kampanj just om att alla jobb behövs.

Reinfeldt talade sig varm för att den moderata arbetslinjen med jobbskatteavdrag bidragit till att jobben nu ökar kraftigt.

Reinfeldt tror att nästa val kommer att handla om jobb.

Subventionerade jobb kan behövas även i fortsättning, inte minst då de som i dag står längst från arbetsmarknaden ska få sysselsättning.

Därför väljer han nu ta en rejält strid med Socialdemokraterna i den här frågan.

– När jag då noterar att vi försöker genomföra den politiken, då ifrågasätts den väldigt mycket av Socialdemokraterna som fnyser och säger att det är skitjobb och jobb som inte behövs. Det är lite oklart för mig hur de då tror att alternativen ska se ut. Jag är väldigt rädd om alla jobb vi har och jobb vi kan få och vår arbetslinje om att fler får jobb i Sverige.

I talet kritiserade Reinfeldt också kommun- och landstingsråden i publiken för att de inte lyssnar tillräckligt på sina anställda.

De anställda måste få mer inflytande över sitt arbetsliv och hur exempelvis skolan och vården fungerar. Då blir verksamheten bättre.

Reinfeldt har övervägt en radikal lösning på problemet.

– Jag har ibland undrat om det enda svaret är att riva kommunhusen i Sverige. Men vi är ju inte ett revolutionärt parti, så att jag dämpar mig lite här, sa Fredrik Reinfeldt.

Frågan är om det var vad kommunalråden ville höra.

– Jag tror det var, vad mina väljare ville höra.