12 maj 2011

Märtha bakar hantverkskakor

3:45 min

Namnet har hon hittat på själv, efter att hon bytt till sig receptet av Tyra i Handelsboden i Gamla Linköping en gång. Och hantverkskakorna är enkla, hälsar Märtha. Bara att blanda degen och klicka ut den i mandelmusselformar!

Ett par praktiska tips först...

I sina köksförråd har Märtha t ex en hel hink med diverse kakformar, bl a de mandelmusselformar hon använder idag. Det är för övrig inte mycket Märtha saknar i sitt kök efter många år i matlagningens tjänst...

Receptet här nedan.

Märthas Hantverkskakor

250 gram smör
250 gram socker
250 gram mjöl
3/4 ägg (!)

Rör alla ingredienser utom mjölet i 5-10 min. Gärna i assistent. Blanda i mjölet. Rör ytterligare 5 min.

Klicka ut smeten i osmorda formar, samma som till mandelmusslor. Fyll inte formarna - kakorna sväller!

Grädda i ca 10-12 min i 160 grader. De ska bli ljusbruna.