Joakim Jax

Trafikreporter och sändningsledare

Placerad i Stockholm och sänder rapporter i alla P4-kanaler från Mälardalen och norrut samt under kvällar och nätter över hela landet.

Jobbat på en del andra avdelningar här på SR, bla Pressarkivet, Radioteatern, Programarkivet. På Trafikredaktionen/SÄL sedan 2007 e. kr.

Mina stora intressen är att lyssna på musik, gärna Pop/Rock med tyngdpunkten på 60, 70, 80-tals musik. Gillar att gräva i de musikaliska arkiven efter oslipade diamantpärlor till låtar. Det står några gitarrer hemma som jag försöker plinka på ibland, hellre än bra.

Bra musik som fler bör upptäcka: Marvin, Welch & Farrar.

Senaste konsert: Crosby & Nash

Kommande konsert: Wilco

Läser även mycket, har alltid minst en bok på gång, precis klar med " En Öppen Vinter" av Ulf Lundell, läser just nu "Vi, De Drunknade" av Carsten Jensen.

Film är även ett stort intresse, är förtjust i lite äldre filmer. Beror nog på ett brinnande intresse för populär/nutidshistoria.

Några tips: "The Verdict", "Rear Window", Birdman At Alcatraz", "The Conversation", "The Swimmer".

Tv-serier jag gillar: Dexter, Nip Tuck, Mad Men, Lost, Dallas, Seinfeld.

Vin även ett stort intresse, tycker dock det dricks på tok för mycket Chardonnay i det här landet. Gillar även god mat (gärna italienskt), som jag försöker bränna bort på gymmet några dagar i veckan. Men servera mej inte keso eller smörgåstårta, då lägger jag benen på ryggen.

joakim.jax@sverigesradio.se
08-784 50 00