Hööks står fast vid stämning mot Gekås

Gekås har brutit mot lagen genom att sälja produkter som bär boråsföretaget Hööks varumärke, det säger Hööks vd Jan Dahlgren. Tidigare kunde vi berätta att Hööks nu stämmer varuhuset Gekås i Ullared för varumärkesintrång. Nu hoppas Hööks på en halv miljon i vite, plus skadestånd.

Stämningen gäller hästsportsartiklar som Gekås har sålt. Varorna är inte av Hööks produktion, men bär ändå deras varumärke. Enligt Hööks är de produkter som Gekås säljer av betydligt lägre kvalitet, och har skadat det goda anseendet som förknippas med varumärket. Därför kräver man nu skadestånd från Gekås, samtidigt som man vill att tingsrätten omedelbart ska förbjuda varuhuset att använda varumärket.
Gekås vd, Boris Lennerhov, säger att varorna är borttagna ur butiken sedan länge, men det räcker inte tycker Hööks vd Jan Dahlgren.
-Skadan har ju redan skett eftersom de har sålt produkter i namnet, säger Dahlgren. Nu tänker han driva fallet vidare tills det har konstaterats att Gekås har begått en brottslig handling.