Bekräftar att kungens vänner försökte tysta honom

Efter Ekots avslöjande att några av kungens vänner försökt köpa bilder som påstås vara komprometterande för kung Carl Gustaf, har reaktionerna kommit under torsdagen. Den tidigare porrklubbsägaren Mille Marcovic bekräftar att kungens vänner velat tysta honom.En av kungens närmaste vänner samtalade med den utpekade gangsterledaren Milan Sevos närmaste man, som spelade in samtalet i hemlighet. På bandet talas om att vännerna vill ha kontakt med källan till uppgifter om kungens och hans vänners besök på porrklubben.

Av allt att döma åsyftas är Mille Marcovic, tidigare porrklubbsägare.
– Kungens vänner har tagit kontakt med den så kallade kriminella världen. De skulle tysta mig, sa Mille Marcovic till  under fredagskvällen.

Marcovic är en av uppgiftslämnarna till boken "Den motvillige Monarken". Avsikten med kungavännens aktion var enligt Marcovic dels att köpa loss bilder, dels att få Marcovic att dementera uppgifterna i boken.

– Jag blev ganska chockad måste jag säga, dock inte så överraskad. Det här är killar som är vana att kunna ta för sig och inte bli ifrågasatta. De tror att de tror sig kunna komma undan med i stort sett vad som helst, säger författaren till boken, Thomas Sjöberg.